Madprogram til SommerLyd

Fredag & Lørdag kommer snart!

Gastronomiske fortræffeligheder

Vi skaber en markant og unik kulturbegivenhed i Slagelses Baneby område – og det alt, hvad der vedrører musik, æstetik og gastronomi, der kulminerer i en fælles stærk urban identitet, som sikrer vores gæster en helt særlig oplevelse. I fællesskab med de bedste madaktører lokalt som regionalt, som kan se sig selv være med til denne rejse sammen med os, ønsker vi at kunne tilbyde vores gæster en kulinarisk og bæredygtig madoplevelse. Vi vil gerne vise publikum, hvad vores område kan tilbyde af gastronomiske fortræffeligheder og meget gerne på nye kreative måder.

Restaurant Røde Tårn

Tag med på en gastronomisk oplevelse i hjertet af festivalen. I samarbejde med Danmarks muligt bedste kokkeskole ZBC Slagelse tilbyder Atlantia Sommerlyd sammen med Destination Sjælland en restaurant oplevelse i pop up restauranten Røde Tårn.

Oplevelsen byder på en 3-retters menu baseret på sæsonens fødevarer fra de absolut bedste lokale som regionale producenter. Oplevelsen inkluderer velkomstdrink samt et glas vin til hver ret. Der er tale om en fast menu med et vegetarisk og et vegansk alternativ. Bemærk, at adgang til Restaurant Røde Tårn kun kan ske ved køb af billet via Ticket Master. Her vælges tidspunkt og hvilken type menu.

Der er faste tidspunkter for seating
Kl. henholdsvis 17.00, 19.00 og 21.00 begge dage. Middagen varer 75 minutter.
Billetsalgslink: www.ticketmaster.dk/event/519257
Bemærk, at der er et stærkt begrænset antal billetter.
Arrangementet er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Fredag:

Forret
– Pocherede kartofler fra Birkemosegaard, syltede enoki-svampe, stegte courgetter og blanquette på purløg med stegte nødder.

Hovedret
– Braiseret svineskank fra Birthesminde, tomat-concassé med hvidløg, blomkålspure, tærte med creme fraiche og stegte edamame bønner og sauce på braisérsky.

Dessert
– Pocheret pære, citronkaramel, bærkompot og Nocciole-is (hasselnøddeis) fra Simony.

Lørdag:

Forret
– Stegt spidskål fra Birkemosegaard med røget mayo, fed creme fraiche, ristede hasselnødder, purløgsmayo og farmhouse cheddar fra Ostebørsen.

Hovedret
– Svinemørbrad fra Birthesminde, syltede græskar, græskarpure, savoykål med bagte løg og sauce blanquette med sennepskorn og hvidløgsblomster.

Dessert
– Panna Cotta på kaffe fra Strids Mølle, bagte syrlige æbler, ristede kerner og mele al forno con cannella fra Simony (Æble- og kanelis).

Vegetar – kan sagtens laves vegansk også.

Forret
– Pocherede kartofler fra Birkemosegaard, syltede enoki-svampe, stegte courgetter og blanquette på purløg med stegte nødder.

Hovedret
– Stegt spidskål fra Birkemosegaard med røget mayo, fed creme fraiche, ristede hasselnødder, purløgsmayo og tomat concassé med hvidløg.

Dessert
– Pocheret pære, citronkaramel, bærkompot og Nocciole-is (hasselnøddeis) fra Simony.

Røde tårn

Det Røde Tårn har siden 1997 været hjemsted for Slagelse Kunstforenings udstillinger. Det ligger helt centralt i byens centrum i Træskogården mellem Schweizerpladsen, Vestsjællands-Centret og Slagelse Station. Nærmeste nabo er Slagelse Musikhus, mens genboen er Panorama; byens biograf. Tårnet var oprindeligt elværkets gamle kedeltårn, men man fjernede kedlen og skød to nye etager ind i det store rum. Dermed opstod der nogle meget spændende lokaler præget af rustik charme.
Tekst af Slagelse Kunstforening