TRÆSKÅGÅRDEN BLIVER OMDANNET TIL FESTIVALPLADS |

Atlantia Sommerlyd afholdes i år i Træskogården og et nyt, stort kultursamarbejde ser dagens lys 

 Musikarrangementet Atlantia Sommerlyd har indgået en samarbejdsaftale med Slagelse Musikhus om brugen af Musikhusets faciliteter til de to koncertdage i august. 

Atlantia Sommerlyd blev sidste år afholdt på Posthuset P-plads. Grundet BaneDanmarks sporarbejde skulle festivalpladsen i år være flyttet til pladsen foran stationen – ud mod Sdr. Stationsvej – men det blev også stoppet, da Corona restriktionerne blev fremlagt tilbage i maj måned. Her krævede det nemlig 4 m2 til hver gæst. Og med et ønskede fra Atlantia Sommerlyd om at kunne lukke mindst 1.000 tilskuere ind pr. aften, var det heller ikke længere en mulighed. 

Heldigvis dukkede der et nyt alternativ op: At afholde Atlantia Sommerlyd i Træskogården bag ved Musikhuset. Dermed realiseres en af de helt store drømme om af præsentere store livekoncerter på området. 

Træskogården er med sin beliggenhed og størrelse en oplagt festivalplads. Med de (forventelige) restriktioner for udendørs koncerter, kan der her laves én samlet sektion med mulighed for hele 2.500 gæster, som ovenikøbet gerne må være stående. Det bliver på mange måder en udendørs koncertoplevelse helt som vi kender den – og har savnet den. 

 Samarbejdet med Slagelse Musikhus 

 Atlantia Sommerlyd har i forbindelse med flytningen af arrangementet til Træskegården også indgået et spændende samarbejde med Slagelse Musikhus, der, med sine 26 år som kultur- og koncerthus i Slagelse Kommune, har stor erfaring med afvikling af store arrangementer – herunder især den professionelle livemusik. 

Musikhuset har åbnet dørene for, at de mange sponsorer ved Atlantia Sommerlyd kan samles og bespises i Badeanstalten under de to koncertdage. Samtidig bruges Musikhuset til backstageområde til alle musikerne, der indtil videre tæller både Jung, Drew Sycamore, Clara & Lord Siva, samt de mere end 100 frivillige, der vil være aktive på koncertdagene. 

Atlantia Sommerlyd udtaler: 

”Vi er meget glade for, at Musikhuset stiller deres lokaler til rådighed for festivalen. Det er af stor værdi, at backstage- og sponsorområdet ikke skal bygges op af telte eller lejede skurvogne. Det ville være meget kostbart og tage en stor del af pladsen. Musikhuset ligger jo perfekt i Slagelse at det var helt oplagt at samarbejde.” Endnu engang er vi mødt af en fantastisk opbakning og anerkendelse fra alle sider. Det vidner om, at vi med festivalen virkelig har fat i noget rigtigt, der på sigt kan komme til at kunne rykke noget i kommunen”, udtaler festivalchef Jacob Vedel Hejlesen. ”Samtidig har vi netop fået bevilliget økonomisk støtte fra Kulturudvalget i Slagelse Kommune, hvilket hjælper på vores økonomi. Samtidig har vi sat et virkelig stærkt program op med nogle af de mest aktuelle navne lige nu som Lord Siva, Clara, Drew Sycamore og Jung. Det kan også mærkes på billetsalget”, fortæller Jacob Vedel Hejlesen. ”Med det stærke 

samarbejde med Slagelse Musikhuset, Slagelse Erhvervscenter, de forskellige forvaltninger i kommune, og det private erhvervsliv, så er det altså svært at få armene ned i øjeblikke”, afslutter han. 

Slagelse Musikhus er også meget begejstrede for samarbejdet, der sørger for, at arrangementet kan lade sig gøre i de bedst mulige rammer og til glæde for så mange borgerne som muligt i kommunen. ”Det har altid været en drøm for os i Musikhuset at præsentere store livekoncert i Træskogården. Derfor glæder det os meget, at arrangørerne bag Atlantia Sommerlyd har sat strøm til den drøm – og at Musikhuset i år kan bidrage med vores professionelle rammer. Jo mere der sker, jo sjovere er det at bo i Slagelse, ikke?”, udtaler direktør for Fonden Slagelse Musikhus, Anette Borg. 

Atlantia Sommerlyd finder sted fredag og lørdag den 20. og 21. august 2021 og billetter kan købes på sommerlyd.dk 


BILLETSALGET ER SKUDT I GANG